Síla myšlenek a její dokonalé projevy ve vodě

Jméno japonského vědce Dr. Masaru Emota vám možná nebude úplně neznámé. Celosvětově se proslavil zajímavými a originálními experimenty s vodou jako nosičem informací. "Masaru Emoto se zabývá výzkumem vlivu vody na léčbu onemocnění. Vychází z teoorie, že voda je nositelkou informací a energie. V této oblasti je jedním z nejznámějších specialistů na světě. S podporou své ženy Kazuko vydal knižně několik sbírek fotografií vodních krystalů a výsledků jejich výzkumu. Publikace Vzkazy z vody se ve světě dočkala nákladu milionů výtisků a v krátké době byla přeložena do více než dvaceti jazyků. Kromě toho vydal knihy Poselství skrytá ve vodě, Skutečná síla vody, Miluj sám sebe a Podoba lásky, které se staly světovými bestsellery. Masaru Emoto se zabývá výzkumem vlivu vody na léčbu onemocnění. Vychází z teoorie, že voda je nositelkou informací a energie. V této oblasti je jedním z nejznámějších specialistů na světě. S podporou své ženy Kazuko vydal knižně několik sbírek fotografií vodních krystalů a výsledků jejich výzkumu. Publikace Vzkazy z vody se ve světě dočkala nákladu milionů výtisků a v krátké době byla přeložena do více než dvaceti jazyků. Kromě toho vydal knihy Poselství skrytá ve vodě, Skutečná síla vody, Miluj sám sebe a Podoba lásky, které se staly světovými bestsellery."

Metoda Dr. Emota je velmi jednoduchá. Pracuje s myšlenkovými vibracemi, prostřednictvím kterých se formou slov, hudby, psaného textu apod. spojuje se zkoumanou vodou, kterou následně nechá zmrznout. Pomocí mikroskopu pak fotí ledové krystaly (tedy elementární částice vody), protože věří, že proměna vody - jako nosiče informace - do ledového krystalu si podrží původní strukturu svého kapalného skupenství. Jinými slovy, že krystal je jakýsi genetický kód vody, jenž nese veškeré informace o "původu a životě" vody. Něco jako lidská DNA.  V postu Ledová šifra mistra Masaru Emoto je o této metodě více informací. Mimo jiné se tam říká: "Pozornosti hodné je i to, že si vodu v našem těle neustále vyměňujete a to dost rychle. Průměrná rychlost je kolem 2 litrů denně, podle toho, jak je kdo velký a jak moc pije tekutiny obsahující vodu. Jestliže má průměrný dospělý jedinec v těle kolem 40 litrů vody, vymění si ji teoreticky všechnu během pouhých dvaceti dnů! Japonec Masaru Emoto se zabývá fotografováním ledových krystalů pod mikroskopem. Je přesvědčený, že ledový krystal si podržel původní strukturu kapalné vody. Protože krystaly ledu mu připadají vzájemně velice rozdílné, je přesvědčený, že rozdílná byla i původní struktura vody, než ji nechal zmrznout. Tvar struktury podle něho závisel na tom, jakým vlivům vodu podrobil, nebo spíš, jak na vodu zapůsobil, jestli jí říkal něžná slova, nebo ji nechal naslouchat hudbě. Duchovní složka vody se prý takto mění a tím se mění i její struktura. Emoto si nejspíše neuvědomil, že když se dívá na krásu ledového krystalu či sněhové vločky, dívá se možná na ledovou šifru svého prapředka."


Je neuvěřitelně fascinující vidět, co dokáží myšlenkové vibrace se strukturou vody. Jak zdánlivě "obyčejná myšlenka" dokáže svou vibrací přetvořit základní životodárnou tekutinu a informaci v ní uloženou poslat dál. Vůbec se nedivím, že si autoři filmu Nádherná zelená vybrali pro telepatickou komunikaci s jinými dimenzemi právě vodu. Je to jeden z nejvnímavějších elementů na zemi (ne li ten nejvnímavější), a jako nosič informace je prostě dokonalý. Nebojím se vodu dokonce nazvat vznešenou bytostí s vlastním vědomím, záměrem a osudem na této zemi. Její zdánlivý současný dostatek (alespoň co se naší kultury týče) a naše nepozornost k jejím potřebám, projevující se jako absolutní disrespekt, ústící do dramatického znečišťování bude jedním z klíčových bodů našeho případného budoucího (ne)přežití na této planetě.

Voda vyžaduje náš plný respekt a naši plnou pozornost jako nezávislé bytí. Její role je totiž v každém okamžiku našeho života zcela nenahraditelná. Tvoří 80% hmotnosti novorozence a 50-60% hmotnosti dospělého člověka. Pokud si uvědomíme, že dospělý jedinec zcela vymění svých 40 litrů tělesné vody v období cca. 20 dnů, pak to znamená, že se doopravdy potvrzují slova Johna Francise o tom, že "jediné skutečné životní prostředí na kterém záleží je to, které panuje mezi lidmi" a je na čase položit si otázku: "Jak moc přispívám svými myšlenkami ke znečištění planety?" Jinými slovy, jak moc já osobně znečištuji a otravuji vlastním myšlenkovým toxickým odpadem naše společné životní prostředí na zemi po tom, co shlédnu tv zprávy, zabavím se čtením Blesku a rodinný víkend strávím nakupováním v hypermarketu. A jestli bych na tom něco nemohl změnit.

Slovy Dr. Emota: "Když si uvědomíme co dělají myšlenky s vodou, měli bychom se začít ptát co dělají myšlenky s člověkem, jenž se skládá z větší poloviny právě z vody."

P.S. Podívejte se na fascinující video na toto téma.