Vzhůru do nekonečna a ještě dál!

Pamatujete se na dobu, kdy jste se ostatním předváděli s tím, do kolika už umíte napočítat? Pamatujete se na to, že jste se tehdy dotýkali nekonečna? Možná je nekonečno blíž, než by nás kdy napadlo. Možná o něj občas svými fousy, jimiž permanentně ohmatáváme Univerzum, zavadíme, ale pak se strašně lekneme a stáhneme se zpět do milého známa. Nekonečno může mít děsivou podobu. Podívejte se na dokumentární film BBC s názvem 'K nekonečnu a ještě dál'.


Většina z nás se naučí počítat do třech roků. Jakmile zjistíme jak, zdá se, jakoby neexistovalo nic, co by nám zabránilo počítat donekonečna. I když nekonečno se může zdát jako úplně nevinný nápad, počítejte dále a ocitnete se ve světě paradoxů, kde nic není takové, jaké se zdá být. Starší než čas, větší než vesmír a divnější než fikce. Toto je příběh nekonečna.
Dokumentární film BBC o děsivém nekonečnu a jeho paradoxech. Jaké je největší číslo? Je nějaké, nebo se dá počítat do nekonečna? Pokud je vesmír nekonečný, jaké to má důsledky? Může opice na stroji napsat smysl-dávajívcí knihu?