Kosmický had - rekapitulace & video


Cyklus přednášek 'Kosmický had' je uzavřen. Děkuji všem za spolupráci a setkání naživo. Petr Václavek

A je to. Kruh se uzavřel. Společně jsme vstoupili do hlubin času a něco do něj vložili. Živé do živého. Učinili jsme něco, co sahá daleko daleko za nejzašší bod toho, co si dokážeme představit. Položili jsme základ pro stavbu mostu, po kterém budeme jednou moci přejít. Kam? To bude záležet na každém z nás.

Čas je materiál, který nejenže přirozeně a bezúsilně plyne v přítomnosti, ale také během svého plynutí otervírá nespočet dveří, jež nás mohou zavést do nových dosud netušených možností. Vše záleží na míře naší připravenosti. Ze života známe pojem 'zabít čas'. Mám pocit, že každé zabití bere svobodu tomu, kdo zabije. A zabít čas je jedním z nejhorších činů, kterých se sami na sobě můžeme dopustit. Život je plný živých impulzů od Ducha. Nenápadných, tichých, ale přesto mocných. Je na čase začít je brát vážně, protože jejich následování přímo odpovídá tomu, jak vážně bereme svůj život a sami sebe v tomto čase. Když jednou poznáme vnitřní kvalitu času, už nikdy jím nemůžeme plýtvat, ani ho marnit. Můžeme ho jen začít naplňovat. Čím? Vlastní tvorbou. Teprve zde se dotkneme esence vlastního Božství a objevíme své vlastní hluboké vnitřní Nové Bohatství. Jsme dokonalá bytí, čistá vědomí, plná lásky a soucitu. Jenom na to občas, díky všemu tomu kulturálnímu kolotoči okolo sebe a uvnitř sebe, nemáme dosah. Nevidíme svoje vlastní světlo, své vlastní hluboké možnosti pro osobní rozvoj. Neuvidíme, že můžeme změnit svět tím, že změníme sebe, protože na něj raději jen tupě civíme a komentujeme ho. Nemáme vědomý dosah na svůj skutečný potenciál, jenž leží v naší čisté energii. Jednoduše den za dnem ztrácíme skutečný pojem o čase a tím přicházíme o zkušenost doteku nekonečna. Proto jsme uvěřili tomu obrovskému sebezotročujícímu konceptu, že MUSÍME chodit do ROBOTy, abychom se uŽIVili. Uvěřili jsme mu, protože jsme přijali re-klam (reklamu na opakovaný klam) o vlastní nedokonalosti. Obrovsky se tím podvádíme a připravujeme o to jediné, co skutečně máme. O svůj krátký a nikdy nezopakovatelný čas na Zemi.

Kosmický had je za námi a ti kdo jste ho zažili na vlastní kůži, jste jednoduše byli připraveni ve správný čas na správném místě. Nic z toho už se v této podobě nikdy nezopakuje. Během těch pár měsíců jsem já sám zažil skutečně pohádková setkání s živými lidmi ve městech po celé naší krásné Zemi. Cestoval jsem (převážně vlakem) do Krajiny, kde jsem byl poprvé v životě, navštívil města a setkal se s lidmi, a vše to byla jedna absolutní premiéra. Nádherná, životem prodchnutá zkušenost. Mám pocit, že za ty (ani ne) dva měsíce jsem toho zažil víc, než za deset let 'normálního' rutinního života. A to je ono. Naplnil jsem svůj čas. Na začátku byl nenápadný impulz - na jaře dohodla jedna kamarádka podzimní termín přednášky v čajovně na Kladně. Celý ten půlrok to čekalo a zrálo. A pak se to zničehonic samo vytvořilo, pojmenovalo, dalo si to design a otevřelo si to cestu mezi lidi. Ani jednu přednášku jsem neorganizoval 'klasickým' způsobem. Všechny vznikly tak, že jste napsali, jestli ve vašem městě bude také vystoupení a já odpověděl: "Bude, když si ho zorganizujete." A vy jste tenhle impulz vzali vážně a naplnili svůj čas. Děkuji všem ještě jednou za živou spolupráci a možnost uvidět, co to znamená setkat se naživo. Jsem si jistý, že to nebylo naposledy.