Jak vystoupit ze systému? Začněte tvořit cokoli, co vám dává smysl.


Výňatek z emailu, jenž dorazil předevčírem: "Dobré odpoledne, využívám možnost postěžovat si. Člověk si jednou vyrazí do Brna na Václavka a už se dějou věci :-) Včera jsem byl za vymáhání slušného chování ve firmě propuštěn. Jaká to úžasná příležitost. Čtyřměsíční odstupné bereme na cesty, už se nemůžu vymlouvat, že to nejde. Přijedu tedy v červnu i s manželkou a dvouapůlletým synem a potom pojedeme směr bůhvíproč Rusko, kam nás to z nějakého důvodu táhne. Neumíme rusky ani jeden hieroglyf. Věřím, že si víkend s Vámi užijeme, manželka po brněnském setkání Ženy ženám zase pokročí ve svých věcech a já budu hledat co mě baví, abych už nemusel dělat, co mě nebaví :-) Ať se Vám daří a moc se na Vás těšíme! Roman."

Rok 2013 se vyznačuje úžasnou výzvou pro všechny lidské bytosti na Zemi - začněte si brát zpět své vědomí. Návodů, jak se odpojit nebo vystoupit ze systému je dnes k dispozici celá řada, od těch totálně paranoidních, které preferují zejména majetní lidé, kteří přišli k penězům (jak sami tuší, z pohledu Univerza) ne zcela čistým způsobem, a kteří dnes budují na různých místech planety podivná betonová monstra, až po ty zcela jednoduché a zdravé, vyzývající každého individuálního jedince k zastavení, zkoumání, objevení a rozvinutí vlastní originální tvořivosti, jež vede k univerzálnímu obohacení společně sdíleného prostoru. Osobně se přikláním k tomuto druhému, tvořivému způsobu nastolení vlastních, smysl dávajících pravidel spolužití, protože to podporuje život. Přestaňte se bát. Přestaňte pořád s něčím, nebo s někým, bojovat. Zastavte se v tom nikam nevedoucím nesmyslu a začněte sami sebe stopovat. Hledejte se a najděte se. Vzpomeňte si na sebe. Objevte svoji originalitu a přetavte ji ve skutečnost. Přestaňte dělat jen to, co se (zdánlivě) vyplatí. Tato globalizovaná kultura jede pod heslem: "Krátkodobý zisk, dlouhodobá ztráta". Jedeme v tom s ní úplně všichni. Změňte to. Přestaňte být asbolutně nahraditelnými 'lidskými zdroji' a staňte se originálními lidskými bytostmi, vědomými si své vlastní hodnoty a svého vlastního nezaměnitelného místa na Zemi. Univerzum to ocení a vám se bude žít o mnoho lépe.










Příběhy z nás dělají toho, kým jsme. Proto přinášíme dvoudenní událost s názvem RELOVE SUMMIT PRAGUE 2013. Re-love v tomto kontextu znamená "znovu začít milovat to, co dělám" a summit je setkání všech, kteří to objevili, nebo jsou na cestě a mají o tom zajímavý životní příběh. Lidem současné globalizované kultury zoufale chybí moudrost skutečných příběhů 'starších', tedy těch, co mají nažito a mohou se podělit. V tradičně uspořádaných kulturách je to právě tento 'centrální příběh moudrosti lidu', který vede ostatní k přežití a Řádu, tedy k nečemu vyššímu, co přesahuje naše malé já, tak ochotně přitakávající krátkodobému zisku a dlouhodobé ztrátě. Věříme, že tato událost vyšle mezi ostatní lidské bytosti jasně pocítitelný signál, plný originálního kreativního potenciálu a zažehne v nich jiskru tvořivosti, která je jedinou cestou z toho obrovského nesmyslu. Každý sám sobě jsme si osudem. Každý sám sobě nacházíme smysl. Každý sám - a pro ostatní - tvoříme tento svět. Slovy Davida Mitchella: ,,NAŠE ŽIVOTY NÁM NEPATŘÍ. OD LŮNA K HROBU JSME SPOJENI S DRUHÝMI. V MINULOSTI I V SOUČASNOSTI. A KAŽDÝM ZLOČINEM ČI LASKAVOSTÍ TVOŘÍME NAŠI BUDOUCNOST.“

P.S. Cítíte li se být osloveni a chcete jakkoli pomoci, můžete šířit plakáty a letáky, jež jsou ke stažení zde.