Dělejte jen to, v čem jste nejlepší

Taky si občas říkáte, v čem to žijete? Taky byste chtěli, aby byl na vás číšník v restauraci milejší a paní v bufetu, aby si na vás nevylívala své mindráky? Taky se v neděli večer netěšíte do práce? Pak věřte - svět je jenom plný lidí, kteří jsou na špatném místě a kteří přestali tvořit - a vy jste pravděpodobně pouze jedním z nich. Musí to tak být? Opravdu musíte jít v pondělí ráno tam, kde to nemáte rádi a dělat to, co vás nebaví, s lidmi kteří vás štvou a to všechno navíc za mizerný plat? Je pak jedinou možností jak se ozvat, jít okupovat náměstí? Doopravdy věříte tomu, že se musíte opakovaně umrtvovat alkoholem a chemickými preparáty, abyste se z toho všeho nezbláznili?

Ne, nemusíte. Vybrali jste si to sami a máte volbu to změnit. Problém je, že změna děsí. Proč zkoušet neznámo, když to známé dělají všichni a jakžtakž to zatím funguje?
Proč cokoli zkoušet a pouštět se zavedených jistot? Protože stávajícím způsobem směřujeme do obrovské společné a společenské NEMOCI. Nemít moc cokoli ve svém životě změnit, nemoct se kdykoli svobodně rozhodnout je pravděpodobně nejhorší představitelnou formou otroctví. Novodobého otroctví. Ve jménu zachování jistot jsme svědky opakovaných pokusů o obrání člověka o jeho vědomí a talent - tedy o základní zdroj jeho životní energie. To se establishmentu dařilo prostřednctvím různých náboženských a ideologických konceptů po několik posledních století. Nyní jsme na rozcestí. Jednou nohou stojíme ve světě 1.0 - to je svět jak ho známe a jak nám nevyhovuje - a druhou nohu právě opatrně strkáme do nového pojetí světa 2.0, o němž zatím netušíme jaký bude. Uživíme se v něm? Bude na nás klást nové nároky? Obstojíme v nich? Jsme na něj připraveni?

Kdo čeká, že v roce 2012 dojde k nějaké zásadní změně zvenčí a osvícení všech lidských bytostí se dostaví hromadně a tak nějak automaticky, bude nejspíš zklamán. To zásadní se totiž odehrává právě teď. Jste jako svá vlastní zahrada - o zahradu se taky nejdřív musíte po určitou dobu starat (kultivovat půdu, sít semena, hnojit, zalévat a pečovat o ni), než vydá své plody, a nikdy dopředu nevíte, jaká úroda to bude. S lidmi je to stejné - ten kdo dnes věnuje veškerou energii na 'chození do práce' vysoce pravděpodobně brzy nebude mít kam chodit (sami se střízlivě podívejte na dnes už takřka neřízený pád našeho světového 'ekonomického snu'). Co takovým lidem zbude je jasné. Nic. Oči pro pláč. Vyjít do ulic a okupovat je. Co tím docílí? Nic. Co jim kdo dá - a proč by jim měl vlastně někdo něco dávat? Budou to milióny smutných osudů, které zůstanou na pospas různým hladovým duchům světa 1.0.

Každý máme na výběr a ten výběr probíhá právě teď. New wealth happens - nové bohatství se děje! Stačí se napojit na sebe a začít dělat to, v čem jste nejlepší. Pečte buchty, truhlařte, vařte, zahradničete, programujte, řiďte auta, autobusy, letadla, obsluhujte v restauraci, řiďte firmy - prostě dělejte jen to, v čem jste výjimeční a nenahraditelní. Napojte se na váš originální zdroj nekonečné tvůrčí energie a obohaťte svým talentem náš společný svět. Neposilujte své slabé stránky - nejde to! Dělejte jen to, v čem jste nejlepší. Není na co čekat. Začněte tvořit svou skutečnost. S lehkostí a elegancí nechte rozkvést svou vlastní zahradu nového bohatství. To je jediný recept na strach a hnus světa 1.0 jako ho známe - politika, byznys, média, korupce, falešné strachy a falešná řešení zmizí, protože ve světě, jenž bude plný celistvých tvůrčích bytostí nezbude pro takové nesmysly místo.