Svět je naprosto v pořádku

Motto: Měřím to, co dostávám. Dostávám to, co měřím.


Tahle kvantově-fyzická věta je kouzelná. Obsahuje vše, co potřebujeme vědět k tomu, abychom našli v životě stěstí. Pravé štěstí, které vychází zevnitř nás samých a rozlévá se do okolí, jako se láva, vyvrhnutá na povrch Země prostřednictvím živých vulkánů, šíří krajinou, aby z ní jednou udělala úrodnou půdu. Probuzení ze zlého snu je blízko. Stačí strašně málo. Stačí přesměrovat svoji pozornost.



Měřím to, co dostávám. To čemu věnuji pozornost, formuje můj svět. Tak jednoduchá je první věta poznání. Měřím (tedy zaměřuji se na) to, co dostávám (jako responzi univerza na můj záměr). Jednodušší už to být snad ani nemůže být. Zaměřuji li se na sračky světa 1.0, dostávám jen víc a víc sraček jako responzi univerza na můj záměr. Zároveň mi tím, díky mé (ne)pozornosti, uniká to jediné podstatné - já sám a se mnou spojené nové možnosti.



Dostávám to, co měřím. Život ke mně přichází ve formě životních událostí. Ty buď považuji za okolnosti se kterými nic nemůžu dělat a nechám se jimi tedy vláčet - v podstatě tak jen "čekám na to, co život přinese". Anebo - díky novému vzdělání - vím, že všechny životní události jsou pouhou responzí univerza na mé nejniternější jemnohmotné záměry. Vím li to, pak mohu začít žít život jako originální umělecké dílo.



Svět 1.0 jsou jen kulisy. Není to jediná realita, kterou mám k dispozici. Vlastně to není vůbec žádná realita. Jsou to jenom pofiderní příběhy politiků, byznysmenů a jiných zločinců, kteří dopustili uhynutí svých duší a nyní pasou po těch našich. Předkládají to své pořád dokola, aby přesměrovali naši pozornost k sobě. K svému světu 1.0 a jeho údajným problémům.



Nevěřte tomu a přestaňte se bát, svět je naprosto v pořádku. Zdravý, krásný, plný síly a Ducha. Se vším co svět za dobu své existence zažil je tohle, co nám prodávají jako zničující realitu, pouhopouhé nic. Bublina. Možná ji svět ani neregistruje, jak nicotná je. Zapomeňte na jakýkoli boj, nevěřte v aktivismus a eko-hnutí. Jediné, co doopravdy můžete udělat je vrátit se sami k sobě. Objevit svoji ryzí divokost a odejít do volnosti.




Pasou po naší energii a svobodě, protože ta je zdrojem naší síly. Jdou na to přes to jediné, co jim dnes zbývá - přes zachycení naší pozornosti. Je to na nás. Děje se to každou sekundu našeho života. Máme na výběr.  Svět 1.0, kde se spokojíme se zprostředkováním reality, nebo svět 2.0, kde si realitu začneme tvořit svou vlastní skutečností. Dokud se nezastavíme, nemůžeme začít vnímat krásu. Tak jednoduché to je.