Nazrál čas


Motto: Staré přemosťuje k novému. Zlé vede k dobrému a dobré ke zlému. Zanikající k vznikajícímu. Hluboké k výsostnému. Dávné k budoucímu a budoucí k minulému. Život a smrt tančí na ostří dobro---družství jako slunce a měsíc, noc a den, žena a muž, pouhý sen...

Vše spojuje se v jednom středu, kde dvojaká jakost jednoho zářivého bytí nás chytí, protože čas nazrál. Vybrat si a vydat se na cestu. Dost čekání na... na co vlastně? Čekáme jen na svou vlastní nedozrálou obyčejnost, zavalenou pod troskami našich buy-ných představ a divných snů. Pořád to vypadalo, že jsme něčí. Tisíce neviditelných očí nás držely tam, kde nás chtěly mít. Nazrál čas dovolit si - uvolnit se. Najít tu nejprostší podstatu bytí. Je to jednodušší, než jsme si kdy dokázali představit. Zastavíme se a tiše zíráme do Krajiny. Koho uvidíme? Koho v ní potkáme?


Kosmos tlačí na naši pravdivost. Ta je tichá, neviditelná... naše. Vše pracuje pro nás, ikdyž to občas vypadá, že se díky tomu rozpadáme zaživa. Ano, je to náš starý sen, jenž mizí v ranních mlhách a večerním padajícím dešti. Odlupuje se jako ztvrdlá skořápka, a to bolí. Staré musí zemřít, aby se nové mohlo narodit. Tma bude nakonec pohlcena novým dnem. Ještě nikdy tomu nebylo jinak. A strach... není zbytečný. Je jen... přirozený. Nebojujme s ním. Učme se ho milovat, protože pouze v oceánu nekonečné milosti ukážou se nakonec i ty nejstrašlivější přízraky jako okvětní lístky růží našeho zářivého bytí.


Nazrál čas. Vzpřímit se a na vlastních nohách převzít vlastní osud do vlastních rukou. Víc stejně nemáme. Máme jen to, co máme. Jmenuje se to život, a ten je docela prostý.



Prispej
Pinterest