Pravidla jsou pro lidi, kteří nevědí co mají dělat



Motto: "Utíkat umí každý. Pojďme s tím zkusit něco udělat."
Drahomíra Miklošová

Pamatuji si na větu zakladatele jedné nádherné soukromé školy, kde jsem měl přednášku. Říkal doslova: "Dlouho mě štvala úroveň školství a marně jsem hledal školu, kam bych mohl posílat svoje děti. Až jsem ji nakonec založil." Vypadá to, že už se opravdu nemáme na co vymlouvat, a za co se schovávat.

Přestaňte konečně bohapustě vypouštět kritické řeči (mimochodem to nejlacinější z laciného) a přineste něco, čím skutečně obohatíte celek. Nevyhovuje vám něco? Změnte to. Chtěli byste, aby něco existovalo? Vytvořte to. Chcete pořádné školky, školy, zástupce, kvalitní potraviny a důstojné podmínky k životu? Vyberte si je a dovolte jim vzniknout. Vezměte svůj život do vlastních rukou a TVOŘTE! Tak jednoduché to je. ... anebo aspoň mlčte.

"Stavět nebo bořit? Rozdělovat nebo spojovat?" Tak se ptá v úvodu své přednášky paní Drahomíra Miklošová, která vzala svůj život do vlastních rukou a postarala se o to, aby jí bylo lépe. A je úplně jedno pod jakou vlajkou, s jakou ideou a jakým nátěrem. Víte, pravidla jsou pro lidi, kteří nevědí co mají dělat. Svoboda začíná přesně za těmito pravidly, v místě, kde se napojíte na Řád. Že svým činem přispěla paní Mikošová celku a obohatila náš společný život o skvělý příklad už snad ani nemusím dodávat. Paní Miklošová: klobouk dolů!




Prispej
Pinterest