Strategie přežití

Motto:
Beránku náš,
na nebesích,
stůj při nás,
až příjde tma.
Alois Nebel

ZPRÁVY: 26.9.2011 "Katarský ministr energetiky Mohammed Saleh Al Sada řekl v neděli, že globální dodávky ropy na trh jsou hojné, ale velkým problémem pro producenty ropy je zadluženost zemí Evropy." 25.9.2011 "Počet sebevražd v Řecku se díky hospodářské depresi země víc jak ztrojnásobil a dál rapidně roste." 27.9.2011 "Ruská ekonomika bude schopna normálně fungovat rok nebo dva v případě snížení cen ropy na 60 dolarů / barel, uvedl místopředseda vlády a ministr financí Alexej Kudrin." 25.9.2011 "Konkurz Řecku by mohl ovlivnit důvěru investorů v eurozóně a hrozit nebezpečím šíření krize na všechny země, řekla Merkelová." 27.9.2011 Skupina "Occupy Wall Street", bivakující už 11 dní u New York Stock Exchange, oznámila seznam požadavků, předložených orgánům USA. "Naším hlavním zájmem je způsob, jakým byla unesena americké demokracie nerovným rozdělením bohatství, řekl mluvčí organizace Bruner."


Tak takhle dnes vypadají zprávy o konci světa 1.0 - nic moc, co? Už jste přemýšleli o tom, jak přežít, až příjdou milióny lidí ze dne na den o práci a veškeré úspory? Tohle není scénář nového děsivého hollywoodského sci-fi filmu. Tohle je realita, o které se dnes už mluví vícemnéně otevřeně a oficiálně. Konec světa 1.0 se doopravdy blíží, ale bude vypadat úplně jinak, než jak si představujeme. Zapomeňte na politiky a jejich snahy o záchranu stávajícího stavu. Jsou to jen nevzdělané lidské bytosti, čelící konci snu lidstva stejně jako my a díky iluzi moci o to víc zmateně pobíhající po našem kulturálním Titanicu. Zapomeňte na byznys a jeho aktiva, je to jen obrovská černá díra na energii, která je tak hladová, že už brzy sežere samu sebe. Zapomeňte na média, která vyváženě informují o tom, co se doopravdy děje. Je to jen pevný díl skládanky, utvářející realitu světa 1.0 a svou dominantní roli v něm.


Nebojte se, všechno může být naštěstí úplně jinak. Je to jen na vás. Zkuste se teď na chvíli zasnít. Pokud už to neumíte, prostě zavřete oči a začněte si představovat realitu světa 2.0, kde:


Řád přestane být výtvorem lidských bytostí zvaných politici, kteří si ho uzpůsobují pro vlastní obchodní a osobní mocenské záměry. Moc ve své současné podobě zanikne. Lidstvo se napojí na přirozený Řád, jenž je přítomen od počátku existence Země a jehož přirozenou součástí je vše živé na Zemi i v Univerzu. To přinese okamžitý efekt v podobě harmonie mezi vším živým v našem společném prostředí. Stane se tak nejpspíš na základě nového zásadního vědeckého objevu, týkajícího se elementárních stavebních částic našeho Univerza, jež jsou energetické povahy a mohou být paralelně na více místech naráz. Jinými slovy, hluboké uvědomění toho, že jsme všichni Jedno (a co se děje jednomu, děje se všem), klepe na dveře - např. v CERNu, kde zkoumají kvantové částice o tom dávno vědí své a v současné době hledají pro nová poznání nová pojmenování. Dozvíme se víc už na jaře? Uvidíme.

Náboženství ve své současné podobě zaniknou, resp. stanou se historickou součástí své kulturní tradice. Díky novému univerzálnímu vědomí a poznání Jednoty celku nadále nebude potřeba různých, kulturálně odlišných cest do jednoho domu. Historicky sehrály různé spirituální tradice vynikájící roli, protože kulturálně odpovídaly danému prostředí a měly probouzet lidské bytosti v jejich přirozeném prostředí. Díky postupné globalizaci ovšem došlo k paradoxnímu fenoménu - různá náboženství začala lidské bytosti rozdělovat, namísto toho, aby je spojovala. Nebo snad existuje něco uchýlnějšího, než ve jménu Boha - jeho nekonečné tvořivé lásky a moudrosti - znásilňovat a zabíjet bytosti jiných spirituálních tradic, protože ty své považujeme za lepší? To není Bůh, to je kultura a její rozdíly, co se navzájem dopouští takových činů. Osobně se na nově uchopené univerzální poznání těším a jsem zvědav na jeho podobu. Bude se týkat Bohyně moudrosti (a ženy Boha - tedy jeho duality) Sofie? Uvidíme.

Peníze přestanou ve své nynější podobě existovat. To co bude hrát roli je skutečná hodnota v jakékoli myslitelné a představitelné podobě. Skutečná znamená o tvořivou energii opřená, tedy originální a jedinečná, nesoucí hodnotu pro ostatní bytosti. To ve většině případů neznamená to, čím jsme dnes zvyklí se živit. Systém - chodit do práce - mít za to peníze - platit za spotřebu - přestane existovat. Už jen proto, že s příchodem konce světa 1.0 většina současných pracovních míst zanikne. Nebude se kam vrátit a na co navázat. Současné elity budou čím dál víc redukovat náklady a energeticky navázaní zaměstnanci se budou čím dál víc bouřit. Možná vznikne pár sociálních bouří, ale jen do té chvíle, než lidé pochopí, že je to vlastně docela nepodstatné, protože jejich skutečné já leží vně světa 1.0 a je jen na nich, aby ho objevili, vydolovali a vytěžili ve prospěch svůj i společné Jednoty - bude to velký záblesk, co nás probudí ze sna světa 1.0? Uvidíme.

Jídlo a obrovský celosvětový byznys kolem něj přestane ve své současné podobě existovat. Na jedné straně obrovská hojnost a přebytky, jež končí v kontejnerech a na skládách. Na druhé straně obrovská chudoba a chybějící základní nutriční možnosti v jiných částech světa. To je nemocný obraz světa 1.0 - známe ho přece ze zpráv. Díky napojení na nový řád univerzálního uvědomění harmonie a Jednoty i tohle rozdělení světa zmizí. Země má přece kapacitu uživit nás všechny. Velmi se mi líbí systém, jakým spoluvytvářejí a rozdělují nutriční zdroje ve filmu Nádherná zelená. Je to předobraz budoucího fungování člověka na Zemi? Už žádné maliny a rybíz v zimě z Chile, nové brambory kdykoli ze Španělska a kdovíjaké víno z Austrálie v každé sámošce. Zpět ke kořenům. Zpět do komunity. Zpět k sobě samým. Anebo nás díky novým objevům a uvědoměním čeká úplně nový systém příjmu a výdeje energie (jak o tom opět velmi hezky pojednává Nádherná zelená)? Uvidíme.

Voda je ve světě 1.0 masivně zneužívána, vězněna a znásilňována. Je široce znečišťována ve jménu nesmyslného snu, namísto toho abychom ji věnovali patřičnou pozornost a úctu. Má obrovský vědecký i duchovní potenciál - jako nosič informací, i jako lék. Má paměť a je to vysoce inteligetní bytost, která si už dlouho nenechá líbit podobné, byť totálně nevědomé, nakládání. Pokud můžete, pijte vodu z přírodních zdrojů, nejlépe z tatranských potoků. Nikde jinde na světě - dokonce ani v Himalájích - jsem nenašel bystřejší a zářivější vodu, než je ta z Vysokých Tater. Pokud je pro vás tatranská voda nedostupná, doporučuji použít filtr pro tzv. strukturovanou vodu.

Teplo a energie jsou pro naše přežití taky docela důležité. Pamatujete na nedávné zimní výpadky dodávek plynu z Ruska? Byla to jen epizoda, která se nebude opakovat? Představte si, že takový výpadek bude najednou permanetní. A co potom, až dojdou strategické zásoby plynu a ruský dodavatel jaderného paliva, na kterém jsou naše elektrárny závislé přestane dodávat? Budete připraveni? Anebo budete čekat, až se stane to, co se dělo při výpadku dodávek plynu v Bulharsku, které bylo zasaženo nejcitelněji? Přes noc tam zmizely z trhu veškeré přímotopy a jejich cena se na černém trhu vyšplhala na tisícinásobek. A to nehovořím o tom co by se stalo, kdyby přestala jít elektřina. Už máte pořádná kamna se zásobou dřeva a rychlorostoucí čínské javory pro jeho obnovu, tepelný vrt, kontejnér na biomasu, solární panely, barely na zachytávání a ohřev dešťové vody nebo malou domácí větrnou elektrárnu? Anebo je někde za rohem nový vědecký objev díky němuž se dotkneme nového obnovitelného a nevyčarpetelného zdroje energie, jež bude pro všechny rovnoměrně dostupná? Uvidíme.

Zdraví je dnes po drogách, prostituci a jaderné energetice největším světovým byznysem. Co nám říká naše kultura? "Kašli na zdraví, člověče. Nezabývej se jím. Klidně onemocni, jsme tady se svou vysoce rozvinutou medicínou a farmaceutickým průmyslem, abychom tě léčili. Budeme tě léčit, až z toho budeš mít smrt." To je obludné. Monstrózně obludné poselství světa 1.0, díky němuž se z něčeho tak intimního a křehkého jako je lidské zdraví stal bezostyšný chladný byznys, v němž jde o zdraví člověka až na posledním místě. Ve své současné podobě tak nemá podobné monstrum v budoucnosti místo na Zemi. Nedávno jsem byl u lékaře, soukromého interního specialisty. Chodím k němu už od začátku devadesátých let a je fakt v pohodě. Přesto jsem si při poslední návštěvě všiml, že během 20 minut, jež jsme spolu strávili, se mi ani jednou nepodíval do očí, ani se mě nedotkl - místo toho koukal do počítače a hovořil, jako kdyby v té kouzelné bedně bylo vše o té lidské bytosti na druhé straně stolu. Jak by mohlo? Jaký obrovský rozdíl proti návštěve tibetského lékaře před lety v Himalájích! Přitom zdraví i nemoc si neseme každý v sobě ve stejné míře a rozhodujeme sami o tom, která strana mince získá navrh. Rozhodujeme o tom svou vnitřní harmonií nebo disharmonií. Od té doby, co se zabývám novým vzděláním a poznáním jsem ani jednou nepotřeboval klasickou lékařskou pomoc a můj lékař mi každý rok při preventivní prohlídce říká tu samou větu: "Je to vynikající, dalo by se říct čím dál lepší." Čeká nás, díky napojení na novou univerzální Jednotu možnost samoléčby prostřednictvím univerzálního zharmonizování těla, energie i Ducha? Uvidíme.

Komunikace je dnes pevně v rukou politiků, korporací a médií. Vytváříme si falešné obrazy - "V Praze se střílí na ulici." "V Africe tě okradou a zabijí do pěti minut." "V Indii onemocníš a umřeš." "Svět se řítí do ekonomické katastrofy." - o světě okolo nás. Věříme jim tak moc, že jsme díky nim dokonce schopni páchat sebevraždy, jak se to nyní děje v Řecku. Tyhle falešné obrazy o světě vyhovují těm, kdo je tvoří - těm, kdo proti nim zároveň nabízejí ochranu. Kruh se uzavřel. Napojením na nové vědomí získáme skutečné informace z Jednoho celku o tom, že není rozdílů mezi bytostmi tohoto Univerza. O tom, že vzájemný respekt je v základním nastavení všeho živého. O tom, že bytí v souladu s vyšším Řádem automaticky produkuje dostatek čehokoli, co si dokážete i nedokážete představit. Představte si, že se jedno ráno probudíte s absolutním dostatkem lásky, harmonie, míru, energie, hmotných zdrojů nebo krásy smýšlení o sobě samém a světě okolo. Nebylo by to skvělé? Něco vám řeknu, není to vůbec nemožné, protože to máme pevně v rukou. A telefonovat už brzy budeme bez mobilních operátorů a jejich zastaralých a Zemi škodících technologií - pomůže nám k tomu voda jako v Nádherné zelené? Uvidíme.

Cestování časem a dimenzemi je ještě pořád sci-fi. Zaznamenali jste nedávný vědecký objev střediska CERN o tom, že některé částice se pohybují rychleji, než světlo? Víte, co to znamená? Konec našeho světa, jako ho známe. Tak tohle je jenom začátek, přátelé. Nové vědomí otevře možnosti nové reality, spojené s možností cestovat, jak to po ticísiletí dělají šamanští čarodějové různých kultur. Ne v mysli, reálně, s vaším tělem. Přinese to možnost proměny vědomí a jeho transformace do nových podob.

Když tak o tom přemýšlím, tak ten konec světa 1.0 není vlastně nic špatného. Skončí jeden sen a začneme snít nový. O jeho konstrukci rozhoduje nová úroveň vědomí. Týká se návratu  k sobě a svojí skutečnosti. Nový sen lidstva na Zemi se dotýká každého z nás a všichni jsme zodpovědní za jeho konstrukci. Ten proces už dávno začal.