Tři světy, v nichž žijeme

Máte pocit, že žijete jen v jednom světě a ten je poslední dobou nějak na hlavu? Přestáváte mu rozumět? Cítíte tlak na změnu? Vítejte, znamená to, že jste obdrželi pozvánku k nejneuvěřitelnějšímu dobrodružství, jaké zatím Člověk na Zemi hodlá podniknout. To dobrodružství se jmenuje transformace do nového vědomí a započalo okolo roku 1990. Jsme svědky úžasné proměny vědomí Člověka a Země ve spojení s celkem. Donedávna obskurně nebo s nezájmem vnímané pojmy jako je kultivace a rozšířování vědomí, duše, energie, nebo čas získávají obrovskou pozornost a nový energetický obsah. Dotýkají se nás a začínají být brány v potaz. Není divu, jsou totiž otázkou budoucího přežití. Zajímavé je, že na Zemi dnes žije okolo sedmi miliard světů (lokálních vědomí Člověka) a každé z nich se pohybuje v rámci dalších tří světů, o kterých si řekneme víc v tomto postu. Dohromady mi to dává dvacet jedna miliard možností, jak by mohl nový sen Člověka na zemi vypadat. A to není málo.
S pojmem tří světů se setkáme v celé řadě filozofických a duchovních tradic i moderních vědeckých objevů světa. Znali nebo znají je šamani, budhisti, Keltové, nebo naše kultura prostřednictvím neurofyzika a nositele Nobelovy ceny Johna Eclesse. Dovolím si malinko natočit krystal poznání, kterým zkoumáme a vnímáme náš svět a obohatit ho novým vlastním dosahem.

První svět - nazval bych ho jádrový - je to, co žije samo o sobě okolo nás, naprosto nedotčeno tím, co si o tom pomyslíme. Slunce ráno vychází, přes den putuje a večer zapadá, les voní a poskytuje domov tisícům druhů života, pohoří stojí a odrážejí dění v dolinách, jablka zrají a sládnou, kráva dává mléko, ryby plavou řekami a moři, vzduch je přítomen, voda teče seshora dolů, obilí zlátne, hvězdy tančí s planetami nekonečný kosmický tanec, moře se mění v přílivu a odllivu, Země nás přitahuje, krajina léčí toho, jenž se jí dokáže otevřít a všechny živé bytosti mimo bytost zvanou 'civilizované lidstvo' dokáží žít s tímto jádrovým světem v hlubokém souladu a podle Řádu, jenž byl na Zemi přinesen od počátku jejího věku.

Druhý svět - nazval bych ho konsenzuální - je to, co si myslíme, že žijeme. Ba dokonce jsme o tom absolutně přesvědčení. Je to současný nemocný sen lidstva na Zemi. Jeho střed jsme nazvali 'měnový systém' a odvíjí se od něj vše okolo politiky, byznysu a médií. Je to utvářená holografická realita, kterou jsme ve velkém měřítku vzali za svou a která Zemi přinesla nynější veliké zmatení. Vidím ji jako velký temný toxický mrak nemocného vědomí, obklopujícího Zemi, jenž nedovoluje zhypnotizovaným lidským bytostem uvězněným v jeho stínu uvidět, vzpomenout si a především uvědomit si svoji skutečnou podstatu a paralelní bytí ve třetím světě.

Třetí svět - nazval bych ho svět nových možností - se přímo vztahuje k vědomí člověka. Začíná na okrajích nás samých a dotýká se nekonečna. Obsahuje nekonečné množství vláken reality, které máme možnost začít svobodně vybírat a spřádat z nich nový osud svůj i náš společný. Tento třetí svět je zde přítomen odpradávna a některým lidským bytostem je neustále volně přístupný - hovořím o domorodých (nezcivilizovaných) kmenech a lidech poznání, kteří se dokážou volně a přirozeně v tomto světě pohybovat. Mám pocit, že tenhle nový prostor (a poslední vědecké objevy v CERNu mě o tom ujišťují) je přesně ten nový zásadní objev, na jehož prahu lidstvo stojí a jenž zásadně změní sen Člověka na zemi. Původní se potká s novým a v dokonalém oblouku přenese vědomí Člověka na Zemi do nové dimenze. Bolestivý konec starého světa tak bude pouze pro ty, kteří se ho nedokážou včas pustit. Výběr je na každém z nás.