Až se bude blížit konec

Motto: "Až se bude blížit konec, kolem hvězd budou mlžné opary. Čtyřikrát zahalí i Slunce, abychom si uvědomili, že se musíme změnit a že lidé všech barev se musí sjednotit, aby přežili…"
Proroctví indiánů Hopi pro rok 2012



Ropa je základním fundamentem světa 1.0, protože díky ní může hrstka elity tohoto světa kontrolovat prakticky veškeré dění. Peníze jsou bohem světa 1.0, protože se k nim upírá veškerá primární pozornost lidí na zemi. Ekonomie je náboženstvím světa 1.0, protože poskytuje popis a výklad toho, co se odehrává. Politici jsou kazateli světa 1.0, protože nám neustále do úplného zblbnutí opakují nesmyslné lži, kterým sice sami nevěří, ale které je bezvadně živí. Média jsou kostely světa 1.0, do kterých už nemusíme chodit, protože je máme v obýváku. A výsledek? Zmenšuje se prostor pro přežití, protože kultura neviditelně, ale o to citelněji utahuje šrouby. Dnes jsou to indiáni v daleké Amazonii, zítra třeba lidé v Íránu. A pozítří? Kdoví... Každý mluví o konci. Někteří dokonce o proměně. Lidé blázní a jsou nešťastní. Vypadá to, že stojíme na prahu nějakého super dealu, který nám někdo brzy nabídne ve formě nějaké světoměny, světotrhu nebo světořádu, který se bude tvářit strašně výhodně a spásonosně. Budiž. Mně to ale smrdí.

Ve hře je totiž ještě jedna věc, díky které můžu dopředu tvrdit, že se jedná o velký a všivý podraz. Je to strach. Svět 1.0 stojí kompletně na strachu. Na obrovském strachu o existenci. Uvěřili jsme divnému snu a bojíme se z něj probudit. Bojíme se NEJISTOTY! Je to strach, kterým je iluze světa 1.0 držena pohromadě. Je to strach, co nás denně nutí vstát a pouštět se do nesmyslných bojů o přežití, konkurovat si, soutěžit spolu, utahat se, onemocnět a zemřít. Je to strach, díky čemu odkládáme své talenty a mrháme svým časem, abychom si zajistili alespoň trochu důstojné živobytí. Pak nám čas od času předhodí mazánky a kolibříky a my na ně skočíme jako úplní idioti, protože si tak alespoň trochu kompenzujeme svoji frustraci. Jenže svět 1.0 mezitím jede stranou, v tichosti a zcela nedotčen, dál.

Až se bude blížit konec, kolem hvězd budou mlžné opary. Viděl jsem to. Zhruba před čtrnácti dny jednou navečer jsem se svým tříletým synem pozoroval jak padá hvězda. Tedy asi nejspíš meteorit. Nebyl to ovšem obyčejný úkaz, kterých jsem viděl spoustu předtím. Tenhle objekt nezhasl v atmosféře, jak bývá zvykem. Naopak se kolem něj udělal zvláštní nazelenalý opar a on letěl, rozžhavený do běla k Zemi, až zmizel někde v krajině. Mysleli snad Hopiové tohle?
Vypadá to, že stojíme na prahu nějakého super dealu, se kterým přijdou neviditelní mocní světa 1.0 prostřednictvím svých kazatelů 1.0, kteří budou hovořit o nutnosti zachování naší společné víry 1.0 - vcelku zbytečně, protože ničemu jinému stejně nevěříme a věřit se bojíme. Bojíme se být. Před možností 'být' volíme raději možnost 'mít', a to za cenu vlastní sebedestrukce. Svět 1.0 leží na prahu ropného konfliktu a všechny zraky se dnes upínají k Íránu. Existují videa, která predikují události okolo tohoto konfliktu dokonce s přesnými daty. Jedním z nich je i výpověď Lindsey Williamse, který se dlouho pohyboval v ropném průmyslu a má informace takříkajíc z první ruky. Ovšem ve hře není jen boj o Írán. Dalším velkým světovým hráčem na poli ropného konfliktu je totiž Čína. Země s obrovsky rostoucí ekonomikou (náboženstvím 1.0) a nutnou potřebou další a další ropy pro svůj rozvoj. Hlad po ropě vyhnal Čínu do světa. Pragmaticky proniká na dřívě zapovězená teritoria a jednoznačně dává ostatním najevo, kdo se stává lídrem na trhu s černým zlatem. Přestože mám generelní vrozený odpor ke konspiracím všeho druhu, jedno musím uznat. Ve vzduchu už delší dobu visí pár facek, které brzo někde dopadnou.