Soulad bytí


Bytí v souladu není žádná prázdná a nedosažitelná iluze. Vůbec nic není ztraceno a každý jeden sám můžeme něco změnit, aby se nám se sebou žilo alespoň o trošičku lépe. Počátek procesu změny sebe nespočívá v nekonečných kulturálních pokusech něco změnit - touha tohoto typu bývá nedosažitená a je spíše palivem pro akceleraci už probíhající změny. Nejdřív ale potřebujeme iniciační zážeh. Tím bývá hluboké a pevné vnitřní rozhodnutí, že "takhle teda už ne". Pokud k němu dojde, máte napůl vyhráno, protože se jednou nohou ocitáte v nových nožnostech, kdy začínáte hledat "jak teda ano". A už to je poloviční výhra. Kouzlo neviditelné proměny do bytí v souladu spočívá v malém, prakticky nepostřehnutelném přeladění se na jinou než striktně kulturální vlnu příjmu. Stačí si po malých kapkách začít pouštět k tělu doteky nové reality. Že si nejdřív budete připadat tak trochu jako blázni? Že si to o vás dokonce i někdo pomyslí? To je docela dobrá cena za to, že se vám se sebou začne žít lépe a budete li dostatečně šikovní, nikdo si vaši vnitřní proměny ani nepovšimne.


Všechno je otázkou našeho výběru. Dnes to vypadá, že náš výběr není až tak 'výběrový' a kvalita toho, co si pouštíme k tělu se následně přímo odráží v tom co žijeme a jaký životní pocit neseme. Odpovězte si každý sám, jak na tom jste a na co se váš výběr zaměřuje. Jsme jako malé radary, permanentně pročesáváme okolí a vybíráme si volně plující energetická vlákna, z nichž následně prostřednictvím své pozornosti pleteme copánky své vlastní originální reality. Toto je reálná volba. Pro bytí v souladu nemusíme podstupovat žádné složité rituály a investovat velké peníze do 'koučů' všeho druhu. Jde o ryze intimní, a vlastně docela jednoduchou, záležitost. Je to jen otázka našeho pevného rozhodnutí a vnitřní síly umět přeladit se na nové.



Cestu k proměně hledejte v lůně matky Země - v přírodě. Zde se dostáváme ke klíčovému bodu spojení se sebou a s Duchem: těžko, jen velmi těžko se vám bude navazovat spojení za pochodu a v obvyklém kulturálním prostředí, ve kterém jste zvyklí se pohybovat. Potřebujete vyjít do Krajiny. Vyjít a ucítitit její hloubku. Začít ji brát vážně a napojit se na ni - nejlépe přes píseň. Nemusí mít slova a vlastně ani melodii. Musí ale vyvěrat z hloubky a vystavět most k přímému přechodu do toho, co Krajina v našem životě reprezentuje. I nejtěžší lidské zamotávky a propady mají takto jednoduchá řešení. Mám s tím vlastní osobní zkušenost. Vše okolo nás je živé a permanentně připravené se s námi spojit a učit nás. To, stojíme li na straně života nebo jdeme do zapomění je předmětem naší osobní každodenní volby. Pamatujte, jsme jako malé radary, putující volným prostorem. Na co se naladíme, to si taky odžijeme.