Jak z toho všeho ven?

 Motto: Ďábel nepotřebuje nadšení ani zápal. Stačí mu tichý souhlas.

Vypadá to, že v brzké době příjde obrovské množství lidí o dosavadní zdroj obživy. Je to kvůli tomu, že lidé přestali tvořit skutečné originální hodnoty. Místo toho jsme začali hrát stínové divadlo činností, jež jsou vázány na jeden celoplanetární a především dlouhodobě neudržitelný sen - donekonečna rostoucí ekonomiku. Roste = je nám fajn (platí to však i uvnitř nás samých?), neroste = máme se blbě (ano, cítíme to i uvnitř nás samých). Pamatuji si, když jsem někdy v 90. letech seděl na toaletě a dočetl se v mf DNES, že "Naše ekonomika skvěle roste". Pamatuji si přesně na ten pocit - cítil jsem se dobře (tedy asi na pět minut). Až po letech mi došlo, že to se mnou osobně vlastně nemá vůbec nic společného a s mými vnitřními pocity, opírajícími se o mou skutečnost už vůbec ne! Teď to vypadá, že díky "krizi" příjdou mocní zloději energie (politici, byznys a média) s novým ďábelským návrhem: "Vzdejte se dalších částí samých sebe, výměnou za to, že se na chvíli budete cítit o něco méně špatně." Teda nevím jak vy, ale já už nehraju!


Jak z toho všeho ven? Řešení je jednodušší, než by se mohlo na první pohled zdát.

1. Začněte se odpojovat od světa 1.0 - pro začátek bude stačit, když přestanete sledovat zprávy, anebo je budete sledovat s novým vědomím skutečnosti. Nebolí to, chce to jen začít být pozorný a víc zkoumat, co vám servírují. Podívejte se na ně projednou skrz svoji skutečnost. A nebo se běžte kouknout ven na hvězdy, jsou nádherné! Nic vám neuteče a něco získáte.

2. Začněte se zabývat sami sebou - tím jediným podstatným na této Zemi. Běžte zpět v čase a uvědomte si svoji podstatu: Co jste vlastně vždycky chtěli dělat a "nemohli" jste? Kdo doopravdy jste a kde doopravdy leží vaše skutečná hodnota? Vsadím se, že skoro okamžitě potom, jakmile na to příjdete, začnete žít svůj život jinak a nikdo z venčí si toho ani nevšimne. Říká se tomu neviditelná změna nebo změna bezezměny. Začnete svému času dávat novou vnitřní kvalitu.

3. Lidi proboha - vzdělávejte se! Čím déle budete setrvávat v nevědomí, tím déle si necháte srát od těch o malinko informovanějších a méně skrupulózních na hlavu! Hledejte nové vzdělání, rozšiřujte si vědomí. V žádném případě se nespolehněte na vzdělávací systém - není v jeho zájmu, abyste byli skutečně vzdělaní a dosáhli skutečného poznání.

4. Nevěřte nikomu. Neexistuje NIKDO a NIC mimo vás samých, kdo by vám pomohl žít lepší život. Žádný guru, žádný politik, šaman, duchovní nebo nový šampón s ještě lepšími účinky. Vše mimo vašeho nitra je projekce (jako když se díváte v kině na film). A jako se občas u filmu stane - člověk na sebe zapomene a je plně vtažen do děje. Proberte se a VZPOMEŇTE SI NA SEBE!

5. Začněte hledat nová spojení se světem - začněte si vybírat z nekonečné škály nových možností jaký chcete, aby pro vás svět začal být. Začne. Okamžitě potom, co z neznáma vylovíte nová vlákna spojení.

6. Uvědomte si, že vy sám/sama jste buňkou jednoho obrovského nekonečného těla vědomí. Co se děje vám, děje se všemu. Co se děje jinému bytí, děje se vám. A teď nemluvím o druhých lidech. Mluvím o všech existujících bytích - rostlinách, fauně, kamenech, planetě Zemi, vodě, vzduchu, univerzu, planetách, hvězdách, spirituálních bytostech... to všechno je jedno velké tělo vědomí, jehož jsme organickou součástí (ať se nám to líbí a máme o tom ponětí, anebo ne).

7. Začněte se spojovat s univezální silou, jež vychází z celku. Celek je celek, je v něm vše co potřebujete a co si nedokážete představit. Síla je univezální prostředek, kterým je možné tvořit. Cokoli. Kdykoli. Kdekoli a jakkoli. Bytí v celku (celistvosti) otvírá přístup k síle.

8. Nebojte se. Strach je to, co svět 1.0 živí. Pamatujete, když jste byli děti a běžel nějaký strašidelný film? Jako úplně malí jste si zakryli oči a nechtěli to vidět. Jako o něco starší a vzdělanější (když už jste chápali jak to běží na pozadí) jste si řekli: "Je to jen film. Jsou to jen herci." To platí i o tom, co žijeme. Pokud jste prozatím málo vdělaní, zakryjte si aspoň na chvíli oči. Příjde úleva. Pokud jste alespoň trochu vzdělaní, tak už možná víte, že tohle je ve skutečnosti film, ve kterém hrají herci. A to je celá úleva.

9. Vytvořte vědomě každou sekundu vašeho života, protože tak stojíte na roveň s (doplň podle vyznání) a stáváte se součástí původního záměru člověka na Zemi.


Hodně štěstí, síly a zdraví na cestě ven!